Jag rädda Cider. vem rädda ni???
”Idag avlivas 35 unga och friska hundar på Irland. Liksom igår och i morgon. Dag efter dag. Det är normala, friska hundar som haft ett hem tills dess att ägarna tröttnat och dumpat dem på gatan. Kanske ville barnen ha en ny valp att leka med? De som inte förolyckas på något sätt plockas upp av hundfångare och körs till så kallade Dog Pound. Den mer "ansvarsfulla" hundägaren lämnar dock in sin hund själv, vissa ställen erbjuder avlivning till reducerat pris om man kommer med sin hund innan klockan nio på morgonen. I poundet sätts dem in i små cementceller utan vare sig värme, filtar eller vatten. Efter en kall natt kan en del av hundarna inte resa sig, dem har frusit fast i golvet. Blickarna är tomma utan hopp och den hund som ingen gjort anspråk på inom fem dagar "avlivas" Den blodiga spaden står på sin plats bredvid containern med hundkroppar...


Så här ser tyvärr situationen ut för många hundar på Irland. När jag fick höra hur illa det var bestämde jag mig för att jag ville göra något, jag ville hjälpa till att öka förståelsen. Jag skrev en låttext och med hjälp av musikalartisten och min vän Susanne Nilsson, som lånar ut sin fantastiska röst till sången och hennes sambo, musikern Niklas Sturesson, som med stor känsla och skicklighet satt toner till texten, blev det så denna låt. Abandoned har vi skänkt till Hundar Utan Hem, en organisation som ideellt arbetar för att hitta nya hem till hemlösa och övergivna hundar och all vinst låten ger går oavkortat dit. Så köp låten nu och stöd Hundar Utan Hem!(text tagen i från hundarutanhem.se hemsida)
Jag och även Patrik tog beslutet att rädda cider ifrån misshandel och ätande sopor.
När jag sökte om att få rädda en hund, att få bli jourhem så blev den glad och ringde upp direkt.
Vi var jätte intresserade av en "stor hund" som det kallas och i labrador spåret! Och vi fick fina Cider!
Äntligen har Cider kommit till Sverige och får god mat och mycket kärlek ifrån oss.
Det han saknar är en riktig familj som han kan bosätta sig hos som älskar att mysa och träna en hund på allvar!
Hade jag var lite äldre och vetat vad som kommer hända åren framöver, så hade Cider varit våran nu!
Men tyvärr så går det inte ännu. Jag vill inte vara låst som man bli när man har en hund som behöver så mycket träning!!Vi två har lärt oss mycket utav att ha en fosterhund hemma hoss oss!
SÅ är ni intresserad av att rädda en hund i från Irland som antingen fosterhem eller adoption så tycker jag ni ska meddela hundarutanhem.se.
Fast tänk er för innan. Noga!
eller så tar ni och skänker 15 kr till dessa hundarutanhem,
SMS:a abandoned till 72550
Julkorten 2010
Tack för alla julkorten.

Glömde skicka till en som vi fick av, förlåt :(

Tack Jenny, för det fina på Elvin, det spar jag i min mobil ♥