så där ja
så ska en riktig blogg se ut... Ikke idag har jag, ska jag, Och det var jobbigt. slut. irriterad. glad. lessen. mitt liv.


"31 Augusti, Kuckeliku"
Kuckeliku, äntligen har jag skaffat mig en vuxenhobby! Jag har blivigt fågelskådare. Det verkar vara den perfekta sysselsättningen:
- Man har alltid sin lilla hobby med sig.
- Man är aldrig ensam, man har alltid sina vänner fåglarna.
- Man har alltid något trevligt att prata om på middagar: Jaha, ni kommer från blekinge, era landskapsfåglar är ju Blåmesen, och så kan man konversera i timmar om den lilla blåmesens betydelse för Blekinge.
- Det är jätte kul och lärolikt och inte heller speciellt svårt, man behöver inte hålla på och plugga en massa för att ta någon jobbig examen, utan man blir likxom automatiskt autoriserad fågelskådare bara man införskaffar: 1. En fågelbok. 2. En allväderspenna. 3. En krysslista.

Sen är det bara och göra en masäck som besstsår av typ  kaffe, saft, kex eller hm, kex kanske något mjukare så att jag inte skrämmer bort den ruvande storlabben ur sitt lilla bo med mitt knastrande tuggande, det får blir limpmackor med mjukost i stället och sen promenerar man bara runt där i skog och mark och kikar nyfiket upp i trädet! Åh, vad trevligt..
Jag är absolut inte en natur människa som är ute och fryser men med rätt inställning  och varma kläder ska nu värsta innenallen bli en fågelkännare med rosiga kinder och friskluft i håret! Jag ska veta allt om Lövsångare och Gråtruten! jag ska kunna ta en Kornsparv bara på en tappad fjäder. Ooo vad jag ska bli snitsig. Nämen! Man kan vistt lära sig en massa fågelljud också. Längst bak i min fågelbok finns det en plastficka med en cd-skiva med olika fågelpip. Men det tar jag sen - en sak i taget -  Ja, snart ska man ut och springa och kolla fåglarna. Men Brr var kallt det är , det kommer nog inte sitta nå fåglar på grenarna ikväll, Får kika egenom fönsteret iställe.

Hm. Nu ska vi se. Jag har hittills sett en Talgoxe och en Skata. Jag letar upp Talgoxe på listan (Sverigelistan - 300 fåglar) och sätter dit ett fint kryss. Den är sedd. Avklarat. Nu ska jag bara hitta de andra 298 fåglarna också.
När jag prata med Ullis hade hon sett en Sparvuggla flaxa upp från en buske, helt nära henne flög den. Jag kommer också på att jag också såg en slags uggla för några år sen. Men då tycker Ullis att det inte gills! Man får faktiskt bara räkna fåglar som man har sett efter det att man skaffade listan.

Nästa morgon lär jag åka till skansen för att få ihop mina fåglar, Glad i hågen kommer jag hem och sätter mig vid köksbordet för att kryssa i: Mås, Vitkindad gås, Berguv, Flamingo. Men Flamingo fanns inte med på listan.
Men då blir en vän jätte upprörd och säger: Man får för fan inte kryssa i skansen fåglar!! Vad blir det sen då? Ska du börja kryssa fåglar du ser på tv också? Och på bild kanske? Då kan du ju bara bläddra igenom hela fågelboken och kryss i listan full.  Och jag fortfarande bara 2 fåglar i kryssat för hennes idiotiska regler.

Fan, Vilken löjlig jävla hobby. Den passar faktiskt inte alls mig. Inte alls min stil.
Jag ska bli vinprovare istället. Det är mycket  glamourigare. Haha!

titi-koko.
HOBBY
Tänker skriva om min nya hobby... Fast det skriver jag om imorgon! Ni måste bara läsa , jätte intressant och läsa ska jag säga=)
NATT SOV SOVA // LINDA

my dream


coming be truuuue